Goed nieuws: vanaf 1 juli gaat het wettelijk minimum jeugdloon weer omhoog! Ook al is het geen forse stijging, alle kleine beetjes helpen! De aanpassing zal overal en in elk bedrijf automatisch toegepast worden. Toch is het verstandig om op je eerste loonstrook eens goed na te kijken of alles goed is gegaan. Zo komen jij en jouw werkgever niet voor onaangename verrassingen te staan.
 

Waarom stijgt het minimumloon eigenlijk?

Dat heeft te maken met het feit dat de (algemene) kosten stijgen. Alles wordt steeds een beetje duurder. Inflatie speelt daarbij een grote rol. Inflatie is een stijging van het algemeen prijspeil. Als er sprake is van inflatie zijn de prijzen (gemiddeld) gestegen. Daardoor kun je met eenzelfde hoeveelheid geld minder goederen kopen. Inflatie zorgt er dus voor dat geld minder waard wordt. Daarom worden de minimumlonen twee keer per jaar aangepast: op 1 januari en op 1 juli. De loonstijgingen zijn beperkt, maar zijn wel belangrijk voor jou om te kunnen blijven doen en kopen wat je altijd al deed. 
 

Ben je benieuwd wat je nu gaat verdienen?

Als je jonger bent dan 23 jaar dan is het wettelijk minimum jeugdloon op jou van toepassing. Elke keer dat je jarig bent, kom je in een volgende schijf terecht en stijgt dus je minimumloon. Iedere werkgever is verplicht om minimaal het wettelijk minimum jeugdloon te hanteren. Bij overtreding van deze wet loopt de werkgever het risico op forse straffen. De hoogte van het minimum jeugdloon wordt gereguleerd door de overheid. Op basis van diverse maatstaven worden deze bedragen twee keer per jaar vastgesteld. Op 1 juli 2019 zullen de minimumlonen wederom stijgen. Zie hieronder het overzicht van deze nieuwe minimumlonen per leeftijd.

15 jaar         € 2,83 
16 jaar         € 3,26
17 jaar         € 3,73
18 jaar         € 4,72
19 jaar         € 5,66
20 jaar         € 7,55
21+ jaar       € 9,44

Verdien meer dan het minimumloon!

Bij JAMwerkt verdien je altijd meer dan het minimumloon. Wij vinden het belangrijk dat jij met een goed gevoel naar je werk gaat en denken dat geld een van de factoren is die dat bepaalt. Wij geven je dan ook de garantie dat je meer verdient dan het minimumloon voor jouw leeftijd. Dat betekent leuk werk samen met leuke collega’s, en ook nog eens meer verdienen dan normaal! Bekijk hieronder de JAM-lonen per 1 juli 2019:

15 jaar         € 3,50 - €4,00
16 jaar         € 4,00 - €5,00
17 jaar         € 5,00 - €6,00
18 jaar         € 6,00 - €7,00
19 jaar         € 7,00 - €8,50
20 jaar         € 8,50 - €10,50
21+ jaar       € 10,50 - €11,50


Maak hier een gratis account aan en kijk wat we voor jou kunnen betekenen!

 Deel deze pagina


JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.