Iris is dagelijks bezig met het maken van de perfecte match tussen de beschikbare jongeren en de diverse vacatures van bedrijven in regio Meierijstad. Maar wat vindt Iris nu echt het mooiste aan dit werk? Iris vertelt: “Toen ik 16 jaar was, wist ik totaal niet wat voor bijbaantje ik wilde doen en ben ik in de supermarkt gaan werken. Aangezien er toen nog geen platform als JAMwerkt was, kon ik niet bij diverse bedrijven werkervaring opdoen en werd ik hier op jonge leeftijd niet mee geholpen. Dit is dan ook een belangrijke reden dat ik nu werkzaam ben bij JAMwerkt. Ik kan nu de jongeren uit mijn eigen regio aan het werk helpen bij lokale bedrijven. Zij kunnen op deze manier op jonge leeftijd al in aanraking komen met mooie bedrijven op de industrieterreinen van gemeente Meierijstad.”
 
Wat Iris echt goed ligt is de communicatie met jongeren. Dit begint al met het eerste telefoongesprek. “Tijdens het sollicitatiegesprek probeer ik een jongere eerst op zijn/haar gemak te stellen door over sport of vrije tijd te praten. Dit verwachten ze vaak niet en dat levert direct een stukje ‘binding’ op. Omdat ik zelf ook nog jong ben weet ik waar hun interesses liggen en lig ik snel met ze op één lijn. Na het sollicitatiegesprek app ik veel met ze, zodat ze weten dat ik ze niet vergeten ben. Ik probeer de verwachtingen van de uitzendkrachten vaak te overtreffen door ook ’s avonds te reageren op berichtjes. Op deze manier probeer ik mijn verantwoordelijkheid te laten zien aan de buitenwereld.”
 
Als laatste ben ik erg benieuwd waarvan ze nu écht een kick krijgt tijdens haar werk? Iris lacht en legt uit: “Dit is niet zo’n moeilijke vraag! Ik kan daadwerkelijk een gat in de lucht springen wanneer ik een jongere, student of starter aan passend werk heb geholpen en dat zij het daar na een langere tijd nog steeds goed naar hun zin hebben. Om te zien hoe sommige jongeren binnen komen tijdens een sollicitatiegesprek en zich na een paar maanden door het werk zo ontwikkeld hebben is gewoon echt gaaf!”

- Martijn Schippers, mede-eigenaar JAMwerkt en salesmanager
 

Deel deze pagina


JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.