Vacaturescan

Op zoek naar gespecialiseerde MBO’ers of HBO’ers met frisse inzichten? Maar ontvang je momenteel helaas niet de gewenste sollicitanten op je vacature? Of zou je niet eens alleen maar sollicitaties willen ontvangen van jong talent dat écht bij jouw organisatie past?

Al meer dan 8 jaar enthousiasmeren wij jongeren, studenten en starters met onze vacatures. We staan iedere dag in contact met deze doelgroep en weten precies waar ze naar op zoek zijn. Omdat wij midden in deze doelgroep staan, weten we als geen ander hoe we generatie Y en Z kunnen bereiken, boeien en binden. Om je te helpen bij het opstellen van een vacature waarmee je écht de aandacht trekt, hebben we hieronder een paar tips voor je opgesomd:

Wees concreet
Voor Generatie Y en Z zijn de arbeidsvoorwaarden een belangrijk onderdeel van de vacature. Hierbij hechten ze veel waarde aan duidelijkheid, anders zijn ze ook zo weer weg. Wees daarom concreet over bijvoorbeeld het salaris, het aantal vakantiedagen en de werktijden.
Doorgroeimogelijkheden
Jongeren vinden persoonlijke ontwikkeling ontzettend belangrijk. Ze willen niet het gevoel hebben dat ze stilstaan, maar willen zichzelf continu verbeteren en ontwikkelen om verder te komen. Om in je vacature de aandacht te pakken van leergierige jongeren, is het slim om het groeipad en andere doorgroeimogelijkheden te schetsen.
Pak de aandacht
Net als in de kroeg of tijdens een eerste date is ook bij een vacature de openingszin heel belangrijk. Deze moet direct de aandacht trekken van de doelgroep die jij wilt bereiken. Dat kan bijvoorbeeld door het stellen van een prikkelende vraag of het maken van een statement
Onderscheidend vermogen
Helaas zien wij nog steeds dat veel vacatures erg op elkaar lijken. Om de concurrentie voor te zijn is het juist belangrijk om te benadrukken waarin jullie verschillen van de rest. Wij stellen onszelf altijd de volgende vragen: waarom wil ik bij bedrijf X werken? We merken dat wanneer je onderscheid durft te maken, je de meest geschikte kandidaten aantrekt.

En nog een paar praktische tips:

Onderzoek of jouw gekozen functietitel hetzelfde is als degene waar de doelgroep naar zoekt
Herhaal belangrijke keywords meerdere malen om hoger te eindigen bij specifieke zoekopdrachten
Vermeld ook synoniemen van de functie in de vacature om op meerdere zoektermen vindbaar te zijn

Geen tijd om je vacature aan te passen of toe aan een vrijblijvende frisse blik?

Check dan onze gratis vacaturescan onderaan deze pagina.

Wat houdt de vacaturescan in?

Wij lopen uw vacaturetekst gratis en vrijblijvend helemaal na
We optimaliseren uw vacature om hem nóg aantrekkelijker te maken voor jong talent
We bellen je op om de vijf belangrijkste quick wins met je te bespreken
Je ontvangt ook een uitgebreide rapportage met tips om je vacature helemaal Millenial-proof te maken

Verdient uw vacature ook wat extra aandacht?

Vul het onderstaande formulier in en maak gebruik van onze hulp!

*
*
*
*
 
SelecteerWijzigVerwijderen
Upload een Word of PDF document met uw vacaturetekst